Simpel søgning

Søgeboksen er det helt centrale element på Jurabibliotek.dk's forside. Her kan du fortage en "simpel" søgning eller gå til "Avanceret søg". 

Derudover findes søgeboksen som en dropdown boks, der kan aktiveres, hvorend du befinder dig på websitet. Så skal man ikke navigere til forsiden, hver gang man ønsker at foretage en ny søgning. 

Fuldtekstsøgning

Du søger på tværs af alt indhold på Jurabibliotek.dk, og du kan søge på alt lige fra titler og forfatternavne til ord og begreber. Søgemaskinen foretager en fuldtekstsøgning, dvs. at du både søger i metadata, som f.eks. forfatternavn og titler og i selve indholdet af bøgerne.

Frasesøgning
Det er muligt at søge på sætninger og begreber bestående af flere ord – også uden brug af anførselstegn -  og få et brugbart resultat, men vi anbefaler at bruge anførselstegn, hvis du ønsker meget "rene" resultater.

Søgemaskinen vil automatisk fremme de resultater, hvor de ord, du har søgt på, optræder tæt på hinanden. De søgeresultater, som indeholder den sætninge, du har søgt på, vil derfor stå øverst. Men søgemakinen vil samtidig søge på alle de andre ord, der indgår i din sætning, og der vil derfor være mange resultater.

Bruger du derimod anførselstegn, vil du få et søgeresultat, hvor kun denne frase er anvendt.

Bolske operatorer
Søgefunktionen understøtter også brug af trunkering (*) og boolske operatorer som AND, OR og NOT. Trunkering kan bruges som et jokertegn. Hvis du søger på Aktie* vil søgemaskinen også finde alle resultater, der starter med aktie, som eksempelvis aktierne, aktieselskab etc. 

Vil du foretage mere komplekse søgninger, anbefaler vi dig at bruge "Avanceret søg". Se menuen til venstre.