Resultatliste

DOWNLOAD EN PRINTVENLIG VERSION AF DENNE VEJLEDNING

Titelniveau/Kapitelniveau

På Jurabibliotek.dk kan du tilgå bøgerne på to niveauer – "Titelniveau (bogens hovedside)" og "Kapitelniveau (bogens indhold)". Når du søger, kan du derfor få hits i begge disse "indholdsniveauer".

Et hit i indhold på titelniveau er som udgangspunkt et hit i bogens metadata (Titel, forfatter, resumé etc.), mens et hit i indhold på kapitelniveau er et hit i indholdet. Et titelresultat leder dig til bogens hovedside, hvorfra du naturligvis kan tilgå indholdet, mens et kapitelresultat leder dig direkte til indholdet i bogen. 

Ønsker du at finde ud af, hvor et begreb er forklaret, et emne behandlet, en dom omtalt el. lign. skal du altså lede blandt kapitelresultater. Søger du efter en bestemt titel eller en forfatter, for at se hvad han/hun er forfatter/medforfatter til, skal du lede blandt titelresultater.

Et titelresultat og et kapitelresultat er nemt at skelne fra hinanden i resultatlisten. Du kan også afgrænse din søgning til enten kun at vise resultater på titelniveau eller på kapitelniveau. 

Titelresultat
Et hit i en titel (metadata) vil være angivet i søgeresultatlisten som vist herunder: Primær information: Omslag, titel, evt. undertitel, forfatter og udsnit af resumé. Der er ingen hit-fremhævning på titelresultater. Klik på titlen eller omslaget for at komme til indholdet. Når du klikker kommer du til titelsiden. Gå til "Titelvisning" for at læse mere

Sekundær information: Bogtype (lovkommentar, lærebog, afhandling eller håndbog), udgivelsesår og emner (til højre). Det er muligt at klikke på emnerne. Gøres dette foretages en filtrering på det valgte emne.

Kapitelresultat
Et hit i et kapitel (indhold) vil være angivet søgeresultatlisten som vist herunder: Primær information: Kapitlets titel, forfatter og udsnit af kapitel tekst. Hits i kapitelteksten er fremhævet i med gråt. Klik på kapitlets titel for at komme til indholdet. Når du klikker vil du komme direkte til et kapitel i en bog. Gå til "Kapitelvisning" for at læse mere.

Sekundær information (til højre): Indholdstype (kapitel), bogomslag og titel på den bog, hvori kapitlet indgår, udgivelsesår og emner. Titel fungere som link til titelsiden. Det er også muligt at klikke på emnerne. Gøres dette foretages en filtrering på det valgte emne.