Forfatterliste

Jannie Dyring. Cand.jur., mediator og Ph.D. Selvstændig juridisk rådgivnings-, konsulent- og kursusvirksomhed. Ekstern lektor på Københavns Universitet. Tidligere lektor ved Professionshøjskolen Metropol og ekstern lektor i Forvaltning og Socialvidenskab på Roskilde Universitet. Gennem en årrække juridisk rådgiver, konsulent og underviser i kommuner, organisationer, foreninger og virksomheder indenfor det sociale område. Har skrevet artikler og bidrag til forskellige publikationer.

Nanna W. Godtfredsen. Cand. jur. Stifter og leder af Gadejuristen (1999), der bl.a. yder retshjælp til udsatte stofbrugere. Forfatter til en række artikler og rapporter samt underviser og oplægsholder i kommuner, regioner, på uddannelsesinstitutioner og diplomuddannelser samt på internationale konferencer. Har modtaget en række danske og internationale priser for sit arbejde for udsatte stofbrugere.

Ditte Bentzon Goldschmidt. Cand.ag. Ph.D. Historiker. Tilknyttet Institut for Menneskerettigheder. Har skrevet en artikel om ældres rettigheder i Klaus Slavinsky (red.): Værdig alderdom. Forlaget Andedammen 2011. Ph.d.-afhandling om oprindelige folks rettigheder i Norden, bøger til folkeskolen samt artikler der vedrører Grønlands historie og en bog om en romafamilie, der rejste rundt i Danmark og Sverige i begyndelsen af 1900-tallet.

Tage Gøttsche. Cand.jur. Master of Law (LLM) fra Yale University, U.S.A. Advokat (H). Tidligere underviser i jura på Århus Universitetet og universiteterne i de baltiske lande, Handelshøjskolen og Den Sociale Højskole i Århus. Specialer i strafferet, udlændingeret og anbringelser udenfor hjemmet af børn. Stifter af Den mobile retshjælp www.mobilretshjaelp.dk, som er målrettet gruppen af udsatte borgere.

Ingelise Bech Hansen. Cand.jur. I en lang årrække lektor på University College Lillebælt, socialrådgiveruddannelsen indtil sin pensionering i 2011. Tidligere ansættelser under Socialstyrelsen inden for revaliderings- og særfor-Side 257sorgsområdet og i Fyns Amts social – og sundhedsforvaltning været ansat som. Har især beskæftiget sig med socialret og forvaltningsret med fokus på borgerens retssikkerhed. Bl.a. medforfatter til bogen Menneskerettigheder i socialt arbejde. (1997).

Anette Faye Jacobsen. Cand.phil., Ph.D. Ansat som chefkonsulent hos Institut for Menneskerettigheder. Har i mange år arbejdet med børns rettigheder både i Danmark og internationalt. Har bl.a. skrevet »Menneskerettigheder og professionsetik« (2007) i Etiske dilemmaer i pædagogisk arbejde (Red.) Kirsten Nøhr og Ruth Mach-Zagal samt redigeret Menneskerettigheder i socialt arbejde (1997) sammen med Ditte Goldschmidt og Torben Jerving.

Karl Bach Jensen. Folkeskolelærer. Uddannet på trods af gentagne psykiatriske indlæggelser. Siden 2006 udviklingskonsulent i Landorganisationen af nuværende og tidligere psykiatribrugere.

Konsulent på Socialministeriets Formidlingscenter Storkøbenhavn, senere Videns- og Formidlingscenter for Socialt Udsatte. Forud i en årrække folke- og højskolelærer og leder af dagtilbuddet Vækststedet i Kolding. Har siden 2002 været medlem af Rådet for Socialt Udsatte.

Emil Kiørboe. Cand.jur. Jurist og retspolitisk koordinator i Gadejuristen, der bl.a. yder retshjælp til udsatte stofbrugere i flere byer. Medstifter og bestyrelsesmedlem i Foreningen Fixerum, der drev det mobile fixerum på Vesterbro i København. Speciale i folkeret og international narkotikapolitik og beskæftiger sig primært med politi- og strafferetlige, social- og sundhedsretlige samt forvaltningsretlige emner.

Ida Elisabeth Koch, Cand.jur., Ph.D. Gæsteprofessor ved Universitetet i Lund. Tidligere i en lang årrække seniorforsker på Institut for Menneskerettigheder. Forfatter til 2 monografier og en lang række artikler i bl.a. antologier om menneskeretlige emner. Kochs forskning har taget forskellige drejninger, men i denne sammenhæng skal fremhæves interessen for socio-ökonomiske rettigheder og ikke mindst sondringen mellem socio-økonomiske rettigheder og civil-politiske rettigheder.

Annette Kronborg. Cand. jur., Ph.D. Docent i familieret ved Center for Retskulturelle Studier, Juridisk Fakultet, Københavns Universitet. Forsker og underviser primært i børns retsstilling fra begyndelsen af det 20. århundrede og frem til i dag. Har senest i samarbejde med flere andre skrevet bogen Forældreansvarsloven – når der er vold i familien.

Side 258

Nell Rasmussen. Cand.jur. og journalistisk tillægsuddannelse. Selvstændig konsulent og forfatter. Senest ansat i Udsatteenheden i Servicestyrelsen, PRO-Centret, Center for Menneskerettigheder. I en lang årrække lektor ved Den Sociale Højskole i København. Forfatter til bøger og artikler om familie- og børneret, prostitution og seksuelle og reproduktive menneskerettigheder. Tidligere medlem af overvågningskomiteén for Europarådets Konvention om Indsatsen mod Menneskehandel (GRETA) og af EU Kommissionens ekspertgruppe om menneskehandel.

Peter Starup. Cand.jur. Lektor, Ph.D. ved Juridisk Institut ved Syddansk Universitet.

Underviser og forsker i udlændingeret og menneskerettigheder.

Idamarie Leth Svendsen. Cand.jur. Ph.D. stipendiat ved Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitet. Lektor ved Professionshøjskolen Metropol, Institut for Socialt Arbejde.

Arbejder med social- forvaltnings- og familieret i forhold til udsatte børn og familier i et tværvidenskabeligt og internationalt perspektiv. Har også arbejdet med disse problemstillinger indenfor såvel stats- som kommunalforvaltning.

Karen Lise Thylstrup. Cand.scient.bibl. Tidligere bibliotekar og cand.scient. i biblioteks- og informationsvidenskab. Mangeårig ansættelse ved biblioteket og dokumentationen ved hhv. Det Danske Center for Menneskerettigheder og Det Danske Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder, med ansvar for det menneskeretlige område. Har bistået NGOer og nationale menneskeretsinstitutioner i Asien og Afrika med oprettelse af menneskeretsdokumentationer. Har skrevet artikler og bøger om informationssøgning inden for menneskerettigheder.

  • Luk
  • Udvid